Dyrking av egen mat kan være et lite bidrag til å styrke sin egen matberedskap

Håkon Dille og Knut Brathagen i Røros senterparti markerer verdens miljøverndag ved å gi bort settepoteter.

 

Publisert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

FNs internasjonale miljødag ble innstiftet i 1972 og markeres 5. juni hvert år. Senterpartiet og Senterpartiets Studieforbund har markert denne dagen med aksjoner over hele landet i mer enn 30 år. I år har FN valgt ørkenspredning, tørke og restaurering av land som tema for miljøverndagen. 

Restaurering av land står sentralt i FNs tiår for restaurering av økosystemer (2021–2030) Levende økosystemer er helt avgjørende for å oppnå bærekraftsmålene. Naturavtalen som Norge er tilsluttet har som mål å stoppe og reversere tap av natur og økosystemer.

Matsikkerhet og beredskap henger nært sammen, og derfor er disse to temaene valgt for Senterpartiets aksjonsdager i forbindelse med markering av årets miljødag. Tørke og ekstremvær fører oftere til naturskader og avlingssvikt. Senest i 2023 var vi vitne til det her i landet.

Røros Senterparti vil markere årets miljøverndag førstkommende lørdag (1. juni) med stand i Gata. Der vil vi blant annet dele ut settepoteter. Dyrking av egen mat kan være et lite bidrag til å styrke sin egen matberedskap.

Powered by Labrador CMS