Nils Kåre Nesvold slutter som redaktør:

– Jeg har vært heldig og har fått være med på et lite eventyr i norsk avishistorie

FEM FANTASTISKE ÅR: – Jeg har vært heldig og har fått være med på et lite eventyr i norsk avishistorie, sier avtroppende redaktør, Nils Kåre Nesvold. Foto: Trond Haugan

Nils Kåre Nesvold har gitt styret beskjed om at han ønsker å gi seg som redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom i løpet av sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Nesvold sier han opprinnelig hadde tenkt å jobbe et par år i Fjell-Ljom, og oppdraget fra styret var å digitalisere avisa med satsing på nett.

– Det har gått over all forventning, og nå er oppdraget for lengst fullført. Vi har i dag ei moderne nettavis med svært gode lesertall, vi tilbyr podkaster og levende bilder og er attraktiv for både lesere, seere, lyttere og annonsører på flere plattformer.

Aviseventyr

Nesvold sier videre at Fjell-Ljom har snudd underskudd til overskudd, og avisa har hatt en kraftig opplagsvekst i denne perioden.

– Jeg har vært heldig og har fått være med på et lite eventyr i norsk avishistorie.

Han forklarer at det er flere faktorer som har bidratt til suksessen.

– Vi har bygd sten for sten og satset offensivt på ny teknologi, det har flere og flere satt pris på.

Kritisk journalistikk

Nesvold legger heller ikke skjul på at god kritisk journalistikk har vært en av grunnene.

– I tillegg har vi vært ei uredd lokalavis som tør å utfordre makta. 

Til sommeren runder redaktøren av etter fem og et halvt år i sjefsstolen.

– Jeg har jobbet altfor mye hele livet og nærmer meg pensjonisttilværelsen. Nå har jeg lyst til å fokusere på egne prosjekter og oppleve mer av verden sammen med min kjære.

Glad i Ljomen

I første omgang skal Nesvold arbeide som redaktør og daglig leder fram til sommeren eller til ny leder er på plass. Deretter fortsetter han en periode i ei friere stilling som rådgiver og prosjektleder i bedriften.

– Jeg er blitt veldig glad i Fjell-Ljom og ikke minst i de flinke kollegene. Det har vært fem fantastiske år, sier Nils Kåre Nesvold.

Han skryter av folkene han har hatt med seg i perioden.

– Staben skal ha mye av æren for framgangen de årene jeg har vært redaktør. Vi har vært et godt team. 

Ny leder

Styreleder Jan Erik Øvergård sier at avisas eiere gjerne hadde sett at Nesvold fortsatte i stillinga, men aksepterer selvsagt at han nå etter eget ønske vil fratre.

– Nesvold har så å si gjort underverker i Fjell-Ljom, og vi er ham stor takk skyldig for den innsatsen han har lagt ned disse årene, sier Øvergård.

Nesvold trekker fram flere egenskaper som vil være viktig for sin etterfølger.

– Jeg tror at det er viktig at man ansetter en leder som kan være med å løfte Fjell-Ljom videre, som står støtt i etiske spørsmål og som har evne til å få med seg staben.

Kontinuitet viktig

Nesvold henviser videre til at det er styret som bestemmer, men at kontinuitet er viktig.

– Man må ha visjoner og ambisjoner, og et ønske om å gå videre med det arbeidet som er gjort i avisa de siste årene.

Styret starter nå arbeidet med å finne Nesvolds erstatter, og stillinga vil bli lyst ut som redaktør/daglig leder. 

– Nesvold har bygget opp en stor og meget kompetent stab i Fjell-Ljom, og oppgaven med å føre avisa videre inn i en spennende medieframtid burde være en attraktiv utfordring, mener Øvergård.

Powered by Labrador CMS