NM rakfisk for 18. gang:

Glad for mange deltakere

VINNERNE: Fra venstre: Arnstein Stensaas, vertinna Jorid Skott Svendsen, Olav Hov fra Hardangervidda rakfisk, og til høyre Lars Eggen fra Jotunheim fisk.

For 18. gang arrangerte Vauldalen Fjellhotell i helga NM i rakfisk.

Publisert

En ekspertjury på seks har kåret Norges beste Rakfisk i kategoriene oppdrett og villfisk. 

Villfisk

I klassen for villfisk var det to produkter fra Hardangervidda som endte på første og tredje plass, mens et produkt fra Joutnheim fisk snek seg imellom på andre plass.

Oppdrettsfisk

I klassen for oppdrettsfisk vant Stensaasen med sin hele fisk. På andre kom Sæterstad gård og den siste pallplassen ble i år kapra av Pinstifisk.

Mange med

Totalt var det 19 produkter med i konkurransen i helga, fra 14 forskjellige produsenter. 

– Det er fantastisk at det er med produsenter fra både nord, vest, sør og øst, og ikke minst at flere av de som kommer langvegsfra tar turen for å være her hele helgen, sier Ann-Sofi Skott Svendsen fra Vauldalen Fjellhotell.

Hun er glad for at såpass mange produsenter melder seg på, og at de tar arbeidet med å legge rakfisk seriøst. 

– Jeg vet de bruker juryens tilbakemeldinger i arbeidet med å bli bedre i rakfisk produksjon, hevder hun.

Hun har allerede begynt å glede seg til neste års arrangement.

Powered by Labrador CMS