NM rakfisk for 18. gang:
Glad for mange deltakere
VINNERNE: Fra venstre: Arnstein Stensaas, vertinna Jorid Skott Svendsen, Olav Hov fra Hardangervidda rakfisk, og til høyre Lars Eggen fra Jotunheim fisk.
Vauldalen Fjellhotell
For 18. gang arrangerte Vauldalen Fjellhotell i helga NM i rakfisk.
En ekspertjury på seks har kåret Norges beste Rakfisk i kategoriene oppdrett og
villfisk.
Villfisk
I klassen for villfisk var det to produkter fra Hardangervidda som endte på første og tredje plass, mens et produkt fra Joutnheim fisk snek seg imellom på andre plass.
Oppdrettsfisk
I klassen for oppdrettsfisk vant Stensaasen med sin hele fisk. På andre kom Sæterstad gård og den siste pallplassen ble i år kapra av Pinstifisk.
Mange med
Totalt var det 19 produkter med i konkurransen i helga, fra 14 forskjellige produsenter.
– Det
er fantastisk at det er med produsenter fra både nord, vest, sør og øst, og ikke
minst at flere av de som kommer langvegsfra tar turen for å være her hele
helgen, sier Ann-Sofi Skott Svendsen fra Vauldalen Fjellhotell.
Hun er glad for at såpass mange produsenter melder seg på, og at de
tar arbeidet med å legge rakfisk seriøst.
– Jeg vet de bruker juryens tilbakemeldinger i
arbeidet med å bli bedre i rakfisk produksjon, hevder hun.
Hun har allerede begynt å glede seg til neste års arrangement.